top of page

פרק 69 בפודקאסט המתקצבת: גיבוי המידע האישי שלנו, עם אסי כהן

עודכן: 31 באוג׳


בפרק זו, בו מתארח אסי כהן מטייטק פתרונות ממוחשבים, דיברנו על גיבוי המידע שלנו, שרובו נמצא במחשב ו/או בטלפון הנייד. כולם מסכימים שהמידע האישי (ואו העסקי) שלנו הוא פרייסלס, שהוא חשוב מאד, אך מסתבר שרבים לא טורחים לגבות אותו או מגבים אותו בצורה לא נכונה, אם מחוסר ידע או מרצון לחסוך בתשלום קבוע. אסי הסביר את ההבדל בין גיבוי לסנכרון, מה נחשב גיבוי יעיל ומה לא כמה גיבויים כדאי שיהיו, סוגים שונים של גיבוי ספציפית עבור תמונות וסרטונים, יתרונות וחסרונות של כל סוג גיבוי, ואיזה מידע לא כדאי לגבות בכלל. שוחחנו גם על תכנות אנטי-וירוס והקשר בינן לבין גיבוי, על פתרונות עקומים - ומצחקים - מאד לגיבוי מידע שמצאתי בדיונים שונים ברשתות החברתיות, ולקינוח העלתי את הנושא של עזבון דיגיטלי שנושא הגיבוי קשור אליו מאד. בקרוב אקליט פרק רק על הנושא הזה.

פרק 54 בנושא עננים שהם סוג של גיבוי אבל בעקרון הם כלי סנכרון ושיתוף - גוגלדרייב, דרופבוקס, וואןדרייב, אייקלאוד


ליצירת קשר עם אסי:

פייסבוק אישי

אינסטגרם

יוטיוב

אתר


לינק ל idrive - אחרי הרשמה ותשלום בבקשה לחצו על כפתור האישור שהגעתם דרך טייטק


לפוסט בבלוג שלי שמסכם את ההמלצות העיקריות שנתנו בפרק



לקבלת מתנה ממני שתעזור להתחיל לעשות סדר במידע הדיגיטלי שלך


יש נושאים מתחום ניהול התקציב, ניהול מידע אישי או ניהול עסקי שתרצו שאסביר בפרק בפודקאסט? מלאו את הטופס הקצר הזה


מוזמנים לעקוב בפייסבוק אחרי העמוד של "המתקצבת" לקבלת עדכונים על כל מה שקורה אצלי

 תרצו לשוחח איתי לגבי ליווי ייעוץ הדרכה או הרצאה? מלאו את הטופס הקצרצר הזה ולאחריו נתאם


האזנה נעימה ומועילה!


דבי



קישורים מהירים לאפליקציות הפופולריות ביותר להאזנה לפודקאסטים:




תרצו להצטרף לרשימת הדיוור שלי וללמוד עוד על הנושאים האלו?

ויש גם קבוצה בפייסבוק שמתאימה בול לך - ניהול מידע אישי/עסקי בעידן הדיגיטלי.

מרחב לדיון בשיטות, כלים וטריקים לניהול המידע האישי ו/או העסקי שלנו בעידן הדיגיטלי, ליצירת סדר ובהירות במידע הקשור לכל תחום של חיינו - בריאות, חשבונות, תמונות וסרטונים, עבודה, סיסמאות, לימודים, ילדים, פיננסים, אנשי קשר, ממורביליה, פרוייקטים וכו.

הקבוצה היא עבור אנשים שחשוב להם למצוא את המידע האישי שלהם מהר, שאוהבים שהקבצים מסודרים ולא מבוזרים, שמבינים שלפעמים מה שהכי "יעיל" (מהיר) - הוא לא בהכרח הכי אפקטיבי בטווח הארוך, שרוצים ללמוד את מה שהחברות הגדולות בתחום המידע פחות רוצות שנבין ובזכות זה להפעיל שיקול דעת בבחירת התהליכים והכלים. הרעיון הוא לאמץ כלים פשוטים יחסית, ללא מורכבות טכנולוגית. מקום שבו נלמד אחד מהשני, וניישם.


bottom of page