בפרק 89 של הפודקאסט, פירטתי את המלצותיי לניהול מידע הקשור לנסיעות/טיולים לחו"ל, ולאחר שהקלטתי והעליתי את הפרק, חשבתי על נקודות חשובות נוספות בהקשר הזה, של מידע הקשור בטיול (גם במהלכו) שלא פירטתי בפרק. אז הנה הן כאן:
שמירת מידע קריטי גם בטלפון עצמו (בנוסף לענן) - למשל עותק של הדרכון. מדוע? למקרה ותצטרכו את הקובץ הזה באופן דחוף כשאתם ללא קליטה (במטוס, ברכבת התחתית למשל). לאחר שתחזרו הביתה, ממליצה למחוק אותו ממכשיר הטלפון עצמו, כי אין צורך בכפילות, כלומר לא צריך שהקובץ יתפוס מקום גם בענן וגם על המכשיר. אלא אם אתם טסים המון כמובן.
גוגל קלנדר - לתיעוד כל הדברים הגדולים (טיסות, מסעדות ששריינו וכו') אבל גם לתכנון ו/או תיעוד המסלול של כל יום, איפה היינו ומה עשינו (לינק לפוסט שלי על גוגל קלנדר) זה חשוב לא רק בשביל היומיום במהלך הנסיעה, אלא גם שנוכל להזכר מה עשינו. לרובנו הפירוט של היומיום נמחק מהזכרון לאחר הטיול, וחבל. אפשר אפילו להכניס לינק למקום בו אתם מבקרים, בפרטי "האירוע" וכמובן מיקום בפרטי האירוע בקלנדר.
גוגל קיפ - לרשימה של הקניות שנרצה לעשות, מקומות שנרצה לבקר בהם, במיוחד כאלו שהם קטנים ולא חלק מהמסלול המרכזי של הטיול. גם כאן אפשר להכניס לינקים.
לגבי אחסון ענן - אפשר לבצע את המעקב אחר נתוני האחסון שלכם בטופס הנמצא במתנה הדיגיטלית שלי (להדפיס אותו ולרשום בו ידנית בכל פעם שאתם מעדכנים את הנתונים - כל חודשיים-שלושה) או לרשום אותם בגיליון אקסל, כפי שאני עושה :
לקבלת מתנה ממני שתעזור להתחיל לעשות סדר במידע הדיגיטלי שלך -
ויש גם קבוצה בפייסבוק שמתאימה בול לך - ניהול מידע אישי/עסקי בעידן הדיגיטלי.
מרחב לדיון בשיטות, כלים וטריקים לניהול המידע האישי ו/או העסקי שלנו בעידן הדיגיטלי, ליצירת סדר ובהירות במידע הקשור לכל תחום של חיינו - בריאות, חשבונות, תמונות וסרטונים, עבודה, סיסמאות, לימודים, ילדים, פיננסים, אנשי קשר, ממורביליה, פרוייקטים וכו.
הקבוצה היא עבור אנשים שחשוב להם למצוא את המידע האישי שלהם מהר, שאוהבים שהקבצים מסודרים ולא מבוזרים, שמבינים שלפעמים מה שהכי "יעיל" (מהיר) - הוא לא בהכרח הכי אפקטיבי בטווח הארוך, שרוצים ללמוד את מה שהחברות הגדולות בתחום המידע פחות רוצות שנבין ובזכות זה להפעיל שיקול דעת בבחירת התהליכים והכלים. הרעיון הוא לאמץ כלים פשוטים יחסית, ללא מורכבות טכנולוגית. מקום שבו נלמד אחד מהשני, וניישם.
תגובות