top of page
  • whatsapp
  • מייל ורוד לבן
  • פייסבוק ורוד לבן
  • יוטיוב ורוד לבן
  • פינטרסט ורוד לבן
  • אינסטרגם ורוד לבן

איך לארגן את החיים הדיגיטליים בקלות - פוסט מלווה לפרק 75 בפודקאסט

עודכן: 29 במאי


בפרק 75 של הפודקאסט, שרון גולן ואני דיסקסנו את שיטת PARA לניהול הידע הדיגיטלי שלנו ("פתמ"א" בעברית...תצטרכו להאזין כדי להבין את ראשי התיבות...).

הסברנו את השיטה וחווינו את דעותינו עליה באופן כללי ובאופן אישי, וגם עד כמה היא מתאימה לקהל הישראלי, לדעתנו. לינק לפרק


במהלך ההקלטה עלו משימות שונות שכל אחת מתחייבת לעשות כדי שניהול החיים הדיגיטליים שלנו יהיה טוב יותר (חלק מהמשימות רלבנטיות לשתינו, וחלק רק לאחת מאתנו - כדי לדעת מה למי - תאזינו לפרק!):

  1. יצירת פתק "פרטים חיוניים" (באפליקציה כגון גוגלקיפ GOOGLE KEEP) ובו פרטים חשובים - למשל מספרי זהות, סוג דם, תאריך לידה לועזי ועברי, שעת לידה, משקל ואורך בלידה, סימנים מזהים של כ"א מבני המשפחה.

  2. יצירת פתק "מספרים ותאריכי תוקף" של דרכונים, רשיונות נהיגה, תעודות זהות של כ"א מבני המשפחה.

  3. סריקת תעודות זהות, דרכונים של כ"א מבני המשפחה כקבצי PDF ואחסונם בתיקייה בענן שנגישה גם מהטלפון.

  4. לוודא שכולם במשפחה יודעים (או יודעים היכן למצוא) את סיסמאות הגישה לאזורים האישיים באפליקציות מרכזיות (גוגל, אפל, מיקרוסופט, בנק, פייסבוק, אינסטגרם וכו') של כ"א מבני הבית - כולל של הורים מבוגרים (!). ולתת גישה למידע הזה גם למישהו (לפחות אחד) מהמשפחה המורחבת (אח, אחות).

  5. לטפל בתת-תיקיות "לסדר יום אחד" שבהן תמונות וסרטונים שהורדנו מטלפונים ישנים.


בנוסף, אנחנו שוקלות לארגן וובינר/קורס קטן על שיטת PARA, עבור מי שמעוניינים ליישם אותה בעזרת הנחייה שלנו. מעניין אותך? נשמח לשמוע








לקבלת מתנה ממני שתעזור להתחיל לעשות סדר במידע הדיגיטלי שלך -


ויש גם קבוצה בפייסבוק שמתאימה בול לך - ניהול מידע אישי/עסקי בעידן הדיגיטלי.

מרחב לדיון בשיטות, כלים וטריקים לניהול המידע האישי ו/או העסקי שלנו בעידן הדיגיטלי, ליצירת סדר ובהירות במידע הקשור לכל תחום של חיינו - בריאות, חשבונות, תמונות וסרטונים, עבודה, סיסמאות, לימודים, ילדים, פיננסים, אנשי קשר, ממורביליה, פרוייקטים וכו.

הקבוצה היא עבור אנשים שחשוב להם למצוא את המידע האישי שלהם מהר, שאוהבים שהקבצים מסודרים ולא מבוזרים, שמבינים שלפעמים מה שהכי "יעיל" (מהיר) - הוא לא בהכרח הכי אפקטיבי בטווח הארוך, שרוצים ללמוד את מה שהחברות הגדולות בתחום המידע פחות רוצות שנבין ובזכות זה להפעיל שיקול דעת בבחירת התהליכים והכלים. הרעיון הוא לאמץ כלים פשוטים יחסית, ללא מורכבות טכנולוגית. מקום שבו נלמד אחד מהשני, וניישם.


Comments


bottom of page